İki dil konuşanlarda alzheimer belirtilerine 5 yıl daha geç rastlandığı belirlendi. Belçika'daki Ghent Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, iki dil konuşanların alzheimer'a ortalama 76, tek dil konuşanların ise 71 yaşında yakalandığını gösterdi.


Araştırmaya alzheimer riski taşıyan ve tek dil konuşan 69 kişiyle iki dil konuşan 65 kişi katıldı. Bir yıl süren araştırmada iki dil konuşanlarda hastalık belirtilerine 5 yıl sonra rastlandı. Bilim adamları, iki dil konuşmanın beyni koruduğu görüşünde...
Şeker hastalığı beyni yaşlandırıyor
Öte yandan, Avustralya'nın Maryland kentinde bulunan Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, orta yaşta şeker hastalığına yakalanan kişilerin beyinlerinin diğerlerine oranla 5 yıl daha erken yaşlandığı ortaya çıktı. Halk Sağlığı Bölümü tarafından yürütülen çalışmada, 60 yaşındaki şeker hastalarında görülen beyin faaliyetlerindeki gerilemenin, 65 yaşındaki sağlıklı kişilere denk olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya katılan profesörlerden Elizabeth Selvin, "İleri yaşlarda da iyi bir hafızaya sahip olmak istiyorsak sağlıklı beslenmeli ve egzersiz yapmaya başlamalıyız" diye konuştu.
Sabah

Admin 03 Aralik 2014

ŞU AN CANLI

HAVA DURUMU


ANTALYA